Меню

Професійна кар’єра

8.09.2021

8 вересня відбулась зустріч ректора ХНЕУ ім. Семена Кузнеця та представників Клубу молодих підприємців YOUNG BUSINESS CLUB, які прагнуть до креативного розвитку та досягнення амбітних цілей випускників освітньої програми 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». На зустрічі підписані Меморандум та Угода про взаємодію та співпрацю, сплановані бізнес-івенти та офіційні зустрічі з молодими власниками підприємницької екосистеми України та Европи.

12.10.2021 Публічна лекція

12 жовтня 2021 року відбулась публічна лекція зі спікером – стейкхолдером спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», фінансистом, доктором політичних наук, засновником міжнародної інвестиційної компанії Saqs Investment, Амираном Азаладзе.

Студенти дізнались про підприємництво, міжнародне партнерство з країнами-партнерами у міжнародному бізнес-середовищі.

9.10.2021 Гостьова лекція

Студенти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» прийняли участь у гостьовій лекції та презентації кейсів соціального підприємництва від Ольги Шаповал, виконавчої директорки Kharkiv IT Cluster.

Зустріч було організовано в рамках науково-освітнього проєкту ХНЕУ ім. С. Кузнеця «Formation à Entreprenariat social à l’Université» («Навчання соціальному підприємництву в університеті»)

Своїми враженнями про участь у соціальній ініціативі Boot Camp від Kharkiv IT Cluster поділилась Діана Шестакова.

18.11.2021 Форум з соціального підприємництва та корпоративної соціальної відповідальності

Форум з соціального підприємництва та корпоративної соціальної відповідальності

17 – 18 листопада 2021 р. у Харкові проходив Форум з соціального підприємництва та корпоративної соціальної відповідальності метою якого є визначення пріоритетних векторів розвитку екосистеми соціального підприємництва Східних регіонів України.

🖇В рамках дискусійного майданчика «Університети та соціальне підприємництво» Марина САЛУН, завідувачка кафедри підприємництва і готельно-ресторанного бізнесу Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця презентувала дисципліну «Соціальне підприємництво», яка була розроблена в рамках науково-освітнього проєкту AUF «Formation à Entreprenariat social à l’Université» (Навчання соціальному підприємництву в університеті).

🖇Дисципліна «Соціальне підприємництво» є результатом активної співпраці команди ХНЕУ ім. С. Кузнеця у складі: Ірина ЗОЛОТАРЬОВА, Людмила ГРИНЕВИЧ, Катерина ЗАСЛАВСЬКА, Ганна ПЛЕХАНОВА, Олена ПЛОХА, Наталя ПРУС, Марина САЛУН з академічними партнерами проєкту Université de Lorraine (Франція), Greta du Velay (Франція) та соціальними підприємцями ГС Харківський ІТ кластер, ТОВ «ҐВАРА МЕДІА», ХГНО «Сучасна жінка».

23.11.2021 Молодіжний Хакатон

Студенти факультету МЕП освітніх програм «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Міжнародна торгівля», «Міжнародна економіка», «Міжнародний менеджмент» приймають участь у конкурсі проєктів «Молодіжний хакатон» на тему: «Поштові відправлення: безпека, контроль, контрабанда».

🖇Хакатон проводять ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» (ІЕД) спільно з Університетом митної справи та фінансів (м. Дніпро),  Університетом державної фіскальної служби України (м. Ірпінь) та Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ІМВ) для студентів, яким викладаються дисципліни з митного права та міжнародної торгівлі.

🖇Хакатон проводиться в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який реалізується ІЕД за сприяння Європейського Союзу, та співфінансування МФ «Відродження» та ATLAS Network.

Валерія Омельченко, Олексій Рогачевський, Анна Золочевська, Ірина Мельникова, Анастасія Зарицька – студенти по мобільності ХНЕУ ім. Семена Кузнеця в університеті ISMA (Латвія) зареєстрували заяву на участь у Хакатоні, отримали завдання від організаторів та розпочали його виконання.

10.02.2023 Онлай лекція

В рамках виробничої практики студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» було проведено цикл професійних лекцій від спікерів різних сфер бізнесу.

Спікер Віталій Місевра – спеціаліст з нерухомості, а також керівник Громадської організації «Спільнота небайдужих «Дія», який поділився своїм досвідом про ведення бізнесу в галузі нерухомості під час війни в Україні.

Дякуємо за цікаву доповідь та сподіваємоссь на подальшу співпрацю

10.09.2023

Профорієнтаційна робота зі школярами

У рамках профорієнтаціїної роботи 06.10.2023 року проф. кафедри підприємництва і торгівлі ХНЕУ ім. Семена Кузнеця, Чупир О.М., було проведено зустріч з учнями Охоченського ліцею Старовірівської сільської  ради Красноградського району Харківської області (вул. Ювілейна,1; директор – Харченко Любов Володимирівна), в ході  якої проведено захід щодо профорієнтації учнів з урахуванням запиту економіки сучасного суспільства.

Організація профорієнтаційної роботи в школі є одним із напрямків у структурі навчально-виховної роботи і спрямована на забезпечення соціальних гарантій у питаннях професійного самовизначення всіх учасників виховного процесу. У зустрічі, що пройшла в он-лайн режимі, з використанням платформи Сlassroom,  взяли участь учні 11 класу (класний керівник – Томіліна Ірина Вікторівна).

Основними завданнями організації та проведення профорієнтаційної роботи були: надання допомоги випускникам ліцею у питаннях професійного самовизначення та сприяння формуванню самостійного та свідомого вибору економічних професій з урахуванням їх важливості та необхідності на ринку праці у сучасних умовах господарювання з метою презентації та розповсюдження інформації про ВУЗ, факультет та з метою популяризації спеціальностей факультету, зокрема, спеціальності 076 Підприємництво і торгівля.

Були обговорені питання стосовно процедури вступу у ВНЗ, сформовано уяву щодо напрямків і профілів навчання у ХНЕУ ім. Семена Кузнеця. Увазі учнів була представлена інформація про університет, інформація про сайт і правила прийому абітурієнтів, надана повна інформація щодо спеціальності 076 Підприємництво і торгівля та презентовані освітньо-професійні програми, за якими здійснюється навчання у рамках даної спеціальності. У процесі бесіди надано відповіді на всі питання, що цікавили учнів стосовно вступу та навчання в університеті.