Меню

Продовжуємо співпрацю з провідною міжнародною ІТ компанією Sigma Software зі спільної підготовки магістрів за освітньою програмою «Міжнародний ІТ менеджмент».

Представники Sigma Software University виступили з презентацією «Міжнародний IT менеджмент. Можливості з Sigma Software» для студентів Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.

В умовах стрімкої динаміки розвитку ІТ індустрії великі компанії завжди мають потребу в кваліфікованих молодих фахівцях. Саме тому Sigma Software University плідно співпрацює з вищими навчальними закладами країни та охоче підтримує ініціативи, спрямовані на наближення навчальних програм до реалій міжнародного ІТ бізнесу.

Однією з таких ініціатив стала магістерська програма «Міжнародний ІТ менеджмент», що стартувала у вересні на факультеті міжнародних економічних відносин. В ній беруть участь близько 20 студентів вишу. Програма реалізується за концепцією дуальної освіти та поєднує навчання та стажування. Триватиме навчання два семестри. Особливістю проекту є те, що студенти матимуть змогу отримати практичний досвід керування ІТ проектами від експертів Sigma Software.

Нагадаємо, що минулого року компанія підписала угоду із факультетом міжнародних економічних відносин вишу про спільну розробку та запуск програми. До процесу були залучені освітяни та експерти Sigma Software.

Познайомитися із тими, хто вже почав або лише планує вивчати Міжнародний IT менеджмент, завітали Ганна Арутюнян, директорка Sigma Software University, Андрій Сомов, Training Manager у Sigma Software та Анастасія Бєломитцева, Project Manager у Sigma Software.

На прикладі нашої компанії Ганна розповіла студентам про особливості ІТ ринку, ключові напрямки та технології, значення цінностей та корпоративної культури. Не оминула й питання професійного розвитку для студентів разом із Sigma Software University.

«Зараз ми бачимо високий рівень зацікавленості серед студентів у ІТ напрямку та розуміємо, наскільки важливим для них буде цей курс. Перший етап магістратури включатиме серію майстер-класів від провідних експертів Sigma Software та практичні завдання, за результатами яких буде проведено відбір до другого етапу. В рамках цього етапу студенти пройдуть практику у компанії та продовжать навчання під наставництвом наших провідних Project Manager-ів», – зазначила Ганна.

Особливу увагу під час виступу вона приділила критеріям оцінювання та темам, які студенти вивчатимуть протягом навчання.

Анастасія Бєломитцева, ментор програми, підхопила естафету та розповіла про те, як проходить звичайний день проектного менеджера, які особливості притаманні цій позиції та чому знання іноземних мов – одна з найважливіших навичок. Анастасія підкреслила, що буде ділитися із студентами власним досвідом керування проектами.

Наприкінці зустрічі представники Sigma Software відповіли на велику кількість питань від аудиторії, дали поради тим, хто лише планує зв’язати майбутнє з ІТ, але не може розібратися зі специфікою галузі.

Із великою зацікавленістю спостерігатимемо за студентами нашої програми. Сподіваємося, що вже за рік ряди талановитих проектних менеджерів, бізнес-аналітиків та менеджерів з продажів у ІТ компаніях міста поповнять магістри програми Міжнародний IT менеджмент Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.

Детальний фотозвіт за посиланням: https://photos.app.goo.gl/KLtZteu9bTtShiRz5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *